• Informacije
 • Prilaz stazi
 • Povijest
 • GPX/Strava

Put Šarana je biciklistička staza koja okružuje 9 Virovitičkih ribnjaka koji su poznati u užem okruženju grada Virovitice kao vodeće rekreativno, sportsko i relaksacijsko odmaralište.

 • kružna cross-country staza srednje težine,
 • duljine 11.3 kilometara sa 330 metara visinke razlike,
 • podloga se sastoji od 300 metara makadama, 700 metara šumskog puta te 10300 metara šumskog traila,
 • moguće voziti u oba smjera,
 • označena strelicama i trakama na mjestima naglih promjena smjera.

Put Šarana je biciklistička staza koja okružuje 9 Virovitičkih ribnjaka koji su poznati u užem okruženju grada Virovitice kao vodeće rekreativno, sportsko i relaksacijsko odmaralište.

Virovitičke ribnjake čini skup od 9 jezera, prirodno očuvan i bogat lokalitet na idealnoj lokaciji, 7 km od centra grada Virovitice uz državnu cestu DC5.

Virovitički ribnjaci nalaze pored magistralne ceste koja vodi od Virovitice prema Grubišnom polju (oko 7km od centra Virovitice). Skretanje na same ribnjake je označeno tablom i putokazom, a do prvog ribnjaka gdje je start/cilj vodi asfaltirana cesta.

Prikaz na karti.

Tabla koja se nalazi na magistralnoj cesti i označava skretanje za početak staze Put šarana.

Google Maps upute.

Za izgradnju nove biciklističke staze na području Virovitičkih ribnjaka bilo je potrebno mnogo truda i slobodnog vremena članova BK BOR. Članovi BK BOR su krenuli s izgradnjom biciklističke staze u 2011. godini. Prvotno je bilo potrebno ishoditi sve potrebne dozvole kako bi izgradnja i održavanje staze bili legalni i u koordinaciji s nadležnim institucijama. Nakon ishođenja dozvola započeli su radovi. Svi uključeni su bili volonteri te je čitav rad bio dovršen korištenjem ručnih alata. Staza je detaljno trasirana kako bi vožnja bila što zabavnija, ali i tehnički izazovna.

Nakon nekoliko mjeseci rada izniklo je prvih 4 kilometara staze te se održala pozivna utrka u sklopu Slavonske brdsko-biciklističke lige. Svi sudionici bili su oduševljeni te se s entuzijazmom krenulo u proširenje biciklističke staze. Nastavak radova nakon 2012. godine donio je povećan broj volontera koji su se izmjenjivali ovisno o slobodnom vremenu. Stazu se trasiralo i označavalo, a zatim kopalo i grabljalo dok staza nije bila dovršena. Staza, u konfiguraciji terena u kakvoj je danas, završena je u kolovozu 2013. godine.

Uz tonu radnih akcija izradili smo fantastičnu stazu koja privlači bicikliste, trkače, planinare i ostale zaljubljenike u prirodu.

Prikaz na karti sa mogućnosti skidanja traga staze


Strava segment

Drugi o nama

 • Jedna od najboljih XC staza koje sam vidio. Hvala na fenomenalnom doživljaju Puta Šarana.

  - Bojan Šenkinc, vlasnik agencije Promotiv
 • Subotnja prašnjava, presahla staza, natopila se taman toliko da se single track ringišpil mogao savršeno voziti. Konfiguracija terena na kojoj niti jedan uspon nije viši od 20-ak metara u vis, kao niti jedan spust, Put šarana čini pravim bombončićem! Naprosto smo se oduševili!

  - Tea Đurek, BK BIKER
 • Ova singletrack staza je genijalna stvar za cijeli kraj, pošto je jedna od rijetkih ovakvih staza na ovom području. Proširenje utrke u outdoor vikend je odličan potez u pravom smjeru, upravo radi razvoja biciklizma i outdoor segmenta. Ekipa iza cijele priče je zakon, uvijek super druženje! Samo nek potraje (zbog nas i vas). 🙂 - Martin Čotar, direktor svemira
 • Već treću godinu dolazim u Viroviticu i svake je godine organizacija sve bolja, a staza sve uređenija! Posebno bi pohvalila BK Bor za nagradni fond koji se iz godine u godinu povećava za razliku od drugih klubova. Konkurencije je bilo, a na godinu nadam se još i više. Jedna od boljih utrka ove sezone na koju planiram doći i iduće!

  - Lucija Jerbić, BK OSIJEK 2010
 • Što se tiče organizacije pozitivno sam iznenađen. Vrhunski je obilježena staza i sama organizacija trke je odlična. Sve pohvale za kompletnu organizaciju. Vozio sam ove sezone preko 40 takmičenja i iskreno, ovo mi je najdraža pobjeda.

  - Goran Cerović, BK PLJEVLJA