put šarana outdoor weekend 2

Od sada pa nadalje kolovoz se više neće pamtiti kao mjesec bez atraktivnih sportskih događanja, jer po svemu sudeći Put Šarana Outdoor Weekend osvojio je srca mnogih biciklista i trkača. U dva dana, Virovitičke ribnjake okupiralo je 169 sportaša koji su se natjecali u biciklističkoj XC utrci te trkačkoj trail utrci, te oko 35 klinaca koji su ušli u svijet natjecanja također biciklističkom i trkačkom utrkom. Sve to, popratilo je i 60-tak gledatelja, roditelja i navijača.

Bilo je tu natjecatelja iz cijele Hrvatske, susjednih zemalja te čak posjetitelj iz Poljske i Njemačke. Pozitivni reakcije sudionika, što na stazu, što na organizaciju potvrđuju kako Put Šarana Oudoor Weekend ima idealan recept za uspjeh.

Dorina Crnčan:

Odakle započeti uopće, što prvo pohvaliti u ta dva dana? Prvo, oduševljenje stazom. Jedna od boljih na kojima sam bila definitivno. Brzi i dugi spustevi su nešto u čemu ne možeš ne uživat. Ukratko, staza za svaku pohvalu! I to ne samo da se odlično vozit na njoj, nego je i trail drugi dan bio izvrstan na toj stazi. Na kraju mi je bilo žao sto sam samo jedan krug trčala, a ne dva, da jos jednom prođem stazu, haha. Konkurencija su bila neka stara poznata lica, s kojima sam i prije vozila ali i nove cure koje su dijelile oduševljenje sa mnom. Za organizaciju ne mogu naći zamjerku jer su nam sve osigurali kako treba, od mjesta za kampiranje, odlične hrane, vrhunskih nagrada, druženja, odlično označene staze, nasmijanih volontera i ostale ekipe. Jednostavno se osjećas ko da si doma. Jedina zamjerka je što je prekratko trajalo, i da se ovako nesto treba održavati barem tjedan dana jer je vikend premalo. 😄 Što drugo reći, nego da jedva čekam sljedeću godinu, sigurno još bolju i još zanimljiviju!

Matej Skuzin:

Zanimljiva utrka koja zaslužuje sve pohvale što se tiče same staze i organizacije. Staza je dinamična i brza, mislim da odgovara svima jer ju moze svatko izvesti, može se uživati a može se itekako i napatit ako se da malo više gasa. ☺ Ja osobno sam uživao u utrci, posebno mi se svidjelo što se skupilo preko 100 natjecatelja te učinilo utrku još zanimljivijom. Posebne pohvale još za originalne nagrade svim pobjednicima. ☺

Ivan Kelečić:

Bravo za organizatore!! Opet ste napravili vrhunski događaj!!

Biciklističkom klubu BOR, kao glavnom organizatoru događaja, potporu su pružili Atletski klub Virovitica te brojni volonteri prijateljskog Plivačkog kluba Orahovica. Glavni sponzor Put Šarana Outdoor Weekenda bila je Turistička zajednica grada Virovitice i Sportska zajednica grada Virovitice.

PETAK U GRADU

Cijelokupno događanje započelo je u petak u samom središtu grada Virovitice, gdje je za mlade uzraste organizirana utrka na kojoj su proglašeni najbrži klinci, ali se na usporci tražio i najsporiji biciklist. Okupilo se 20tak mladih biciklista koji su probali svoju prvu biciklističku utrku. 🙂 Nakon gradske vožnje biciklisti su se uputili u šumu, gdje je na MTB stazi Put Šarana po prvi puta održana organizirana noćna biciklistička vožnja, koja je oduševila sve željne adrenalina. Više fotografija možete pronaći ovdje.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”6″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

7. XC PUT ŠARANA

Ni to što je utrka u subotu, a niti kasniji start XC utrke nije spriječio veliki odaziv natjecatelja. Vremenski uvjeti idealno ljetni, ekipa dobro raspoložena, a staza savršeno sređena za start 101 natjecatelja. Time trenutno, ali i konstantno BK BOR drži rekord po broju natjecatelja u GIANT Slavonsko brdskoj biciklističkoj ligi.  XC Put Šarana peta je po redu utrka lige, koja će vjerojatno imati značajan utjecaj na ukupni poredak klubova.

Pobjednik najjače kategorije Elite je Matej Skuzin iz BBK Požega, a društvo na tronu su mu pravili Saša Jeftinić iz BGK Tuškanac te Patrik Antolašić iz BK Mura Avantura. U ženskoj kategoriji pobjedu je odnijela Dorina Crnčan, iz BK Maraton Team, koja je nakon dugog izbivanja ponovno nastupila u SBBL-u. Na drugom mjestu završila je Lana Marinić iz Orahovice koja se natječe za BK LOOD, dok na trećem mjestu Renata Batur iz zagrebačkog kluba BK CIKLUS.

Anita Arbanas:

Bravo! Odradili ste izvrstan posao! Sve pohvale svima. Vidimo se slijedeće godine!

Nakon što pregledate preostale rezultate 7. XC Put Šarana, na Facebook stranici Put Šarana Oudoor Weekend možete pregledati mnoštvo fotografija.

Rezultati po kategorijama:

Kategorija Elite 

 1. Matej Skuzin – 1:35:28 (BBK POŽEGA)
 2. Saša Jeftinić – 1:43:09 (BGK TUŠKANAC)
 3. Patrik Antolašić – 1:44:21 (BK MURA AVANTURA)

Kategorija Junior

 1. Mirko Budimilić – 1:11:32 (BK MARATON BECIKLIN)
 2. Borna Katić – 1:17:19 (BK LOOD)
 3. Nino Pavičić – 1:36:12 (BBK POŽEGA)

Kategorija Kadeti

 1. Mihael Krobot – 0:36:16 (BK MURA AVANTURA)
 2. Luka Kovač – 0:36:18 (BK OSIJEK 2010)
 3. Dejan Gavrić – 0:37:34 (BK KASTEL)

Kategorija Žene

 1. Dorina Crnčan – 0:42:51 (BK MARATON TEAM)
 2. Lana Marinić – 0:51:57 (BK LOOD)
 3. Renata Batur – 0:57:46 (BK CIKLUS)

Kategorija Veteran A

 1. Peter Nagy – 1:06:06 (TEAM IMPERATOR)
 2. Marko Žnidarić– 1:07:27 (BK MURA AVANTURA)
 3. Janos Peter Vajda – 1:09:53 (TEAM IMPERATOR)

Kategorija Veteran B

 1. Tihomir Kovač – 1:11:36 (BK OSIJEK 2010)
 2. Marko Grahli – 1:13:32 (BK CIKLUS)
 3. Slaven Getoš– 1:15:28 (BK OSIJEK 2010)

Kategorija Veteran C

 1. Ivan Udorović – 1:18:48 (BK LOOD)
 2. Krešimir Pavičić – 1:23:50 (BBK POŽEGA)
 3. Robert Gašparić – 1:25:08 (BK BIKER)

Kategorija Sport

 1. David Repić – 0:38:54 (BK BIKER)
 2. Karlo Katinić – 0:41:32 (BK FESTUNG)
 3. Filip Prpić – 0:42:01 (BK BOR)
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”3″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

2. TRAIL PUT ŠARANA

Nedjelja je započela sa dječjom utrkom na kojoj je sudjelovalo 15-tak klinaca, a dominirali su klinci iz AK Virovitica i Plivačkog kluba Orahovica, koji su pripremili teren za start trail utrke u 13h. Broj natjecatelja je premašio prošlogodišnji, te je u utrci startalo 68 natjecatelja na stazama od 3, 5 i 11 kilometara. Cjelokupne rezultate možete provjeriti klikom na dužinu stanze: Experience 11km, Challenge 5km, Junior 3km. Više fotografije možete naći u Facebook albumu.

Silvije Tomac:

Utrka je bila zabavna i na trenutke moram priznati i teška. Staza jako dobro označena i počišćena, nisi se mogao nigdje izgubiti. 😊 Konkurencija na nivou. Organizacija odlična, sa hrpom hrane i hladnog pića te raspoleženih ljudi, nije baš ništa falilo . Definitivno utrka za preporučiti. Vidimo se svakako i sljedeče godine, u oba izdanja!!

Experience 11km – Žene

 1. Sajko Ana – 1:06:45 (AK VARAŽDIN)
 2. Dora Franjć – 1:07:37 (IND)
 3. Monika Bizik – 1:09:01 (NEXE TEAM)

Experience 11km – Muškarci

 1. Tomac Silvije – 0:45:33 (TK MAKSIMIR)
 2. Antun Rajnović – 0:47:47 (AK DUBROVNIK)
 3. Matija Zdravec – 0:50:27 (AK VARAŽDIN)

Challenge 5km – Žene

 1. Dorina Crnčan – 0:29:55 (BK MARATON TEAM)
 2. Stela Poljanac – 0:32:12 (IND)
 3. Marina Mikolčić – 0:36:42 (IND)

Challenge 5km – Muškarci

 1. Dinko Solić – 0:24:00 (AK VARAŽDIN)
 2. Marko Varga – 0:25:59 (PLIVAČKI KLUB ORAHOVICA)
 3. Moris Mihovilović – 0:26:39 (ZAGREB RUNNERS)

Junior 3km – Žene

 1. Paula Rakijašić – 0:16:20 (AK VIROVITICA)
 2. Lena Sabo – 0:18:04 (AK VIROVITICA)
 3. Lorena Blaga –0:19:49 (IND)

Junior 3km – Muškarci

 1. Maio Bošnjaković– 0:16:37 (AK VIROVITICA)
 2. Vedran Čoti – 0:17:29 (IND)
 3. Dino Gabrić – 0:18:45 (IND)
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”4″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Sponzori i partneri

Ovim popisom iskazujemo zahvalnost svim sponzorima i partnerima koji su dio Put Šarana Outdoor Weekend-a, jer bez njih ovaj festival sporta i druženja ne bi bio to što je. Hvala svima!


Turistička zajednica grada Virovitice
Zaslužna za značajan financijski doprinos Biciklističkom klubu BOR-u u organizaciji PŠOW-a.

Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije
Zaslužna za financijsku potporu Biciklističkom BOR-u u organizaciji PŠOW-a.

Sportska zajednica grada Virovitice
Zaslužna za financijsku i moralnu podršku BK BOR-u u organizaciji PŠOW-a.

Atletski klub Virovitica
Partner u organizaciji PŠOW-a s posebnim naglaskom na Trail utrku.

Apios d.o.o. – OMV brand partner 
Zaslužni za financijski doprinos i odličnu potrošnju naših vozila korištenjem A-MOTION premium goriva.

HWT Petrol d.o.o.
Zaslužan za financijski doprinos Biciklističkom klubu BOR-u u organizaciji PŠOW-a.

Virkom d.o.o. 
Zaslužan za financijski doprinos Biciklističkom klubu BOR-u u organizaciji PŠOW-a.

Flora Vtc d.o.o.
Zaslužan za financijski doprinos Biciklističkom klubu BOR-u u organizaciji PŠOW-a.

Dizala Đurčević
Zaslužan za značajan financijski doprinos Biciklističkom klubu BOR-u u organizaciji PŠOW-a.

Temple of ink Tattoo & Piercing – Traunreut
Zaslužan za financijski doprinos Biciklističkom klubu BOR-u u organizaciji PŠOW-a.

GIANT Hrvatska
Zaslužan za glavne nagrade biciklistima kao generalni sponzor SBBL.

Jedan dva – Kupimajicu.net
Zaslužan za novi dresscode Put Šarana Outdoor Weekenda.

Jamnica
Zaslužaan za okrijepu natjecatelja Jamnica ProSport izotoničnim pićem i Jamnica vodom.

Pitomačka pivovara – Pitko pivo
Zaslužan da nikada ne budemo žedni, a ni naši natjecatelji.

Podrum Vineda Vukosavljevica
Zaslužan da najbrži natjecatelji saznaju što je to odlično vino.

Podrum Suhopolje – Diba d.o.o.
Zaslužan da najbrži natjecatelji saznaju što je to odlično vino i hranu na utrci.

Organica Vita
Zaslužni za Adventure foot set poklon pakete natjecateljima.

Panona Mare – PP Orahovica
Zaslužni za nagrade natjecateljima delikatesnim proizvodima, dimljenim fileom šarana te namazima od dimljenog šarana

Grafoprojekt
Zaslužan za originalne medalje i promo materijale.

Digital Grafik
Zaslužan za brojne naljepnice koje smo polijepili po cijeloj Hrvatskoj.

Spider grupa
Zaslužan za stvaranje zaliha čaja za zimu za najbrže natjecatelje.

Kreativna Udruga Unikat 
Zaslužni za ručno izražene unikatne privjeske.

Pčelarstvo Balint
Zaslužan za stvaranje zaliha meda za najbrže natjecatelje.

Zupin Moto-Sport GmbH
Zaslužan za doprinos organizaciji PŠOW 2.

Ljekarne Grgić i Fett
Zaslužni za popunjavanje nagrada najboljim natjecateljima.

Slatki san
Zaslužan da se najbrži natjecatelji zaslade odličnim kolačima.

Pekara Roko
Zaslužan da se najbrži natjecatelji zaslade odličnim kolačima.

Obitelj Puzović
Zaslužni što nam olakšaju živote posudbom kombija.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”5″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

1 komentar.

 • […] Svake godine moramo napisati isto, pa tako i ove da je 7. XC Put Šarana bio najposjećenija utrka u GIANT SBBL 2018., a kada tome pridodamo rekordan broj trkača penjemo se na ukupno 169 sudionika. Od prošle godine XC Put Šarana sastavni je dio Put Šarana Outdoor Weekenda jer je naša draga staza ugostila i trkače na trail utrci koja se održala u nedjelju. Što smo sve radili ovaj vikend možete detaljnije pročitati na službenoj stranici eventa putsarana.com.  […]

Izbornik