• Put Šarana Outdoor Weekend 3

  Od 27. do 29. rujna 2019.
 • Biciklom po parku

  Petak 21.09.
 • 8. XC Put Šarana

  Subota 28.09.
 • 3. Trail Put Šarana

  Nedjelja 29.09.

put šarana outdoor weekend 2

Od 27. do 29. rujna 2019.

Put Šarana Outdoor Weekend je sportsko turistički događaj  namijenjen sportašima rekreativcima koji se bave brdskim biciklizmom i trčanjem. Natjecanja se odvijaju na ručno izrađenoj stazi Put Šarana, dugoj 11 kilometara, koja sve natjecatelje ostavlja bez daha.

Uz trčanje i biciklizam ove godine se možete okušati u airsoftu, planinarenju, kušati i kupiti lokalne proizvode te nakon biciklističke utrke zaplesati uz glazbeni program.

Na Put Šarana Outdoor Weekendu nije bitno natjecanje, već atmosfera. Ovo je događaj sa karizmom!  

Trenutni raspored Put Šarana Outdoor Weekenda 3:

Subota 21. rujan – 16:00 sati

 • Biciklom po parku – animiranje djece i građane na vožnju biciklom kroz dječju utrku, usporku i vožnju spretnosti i sigurnosti u prometu u suradnju sa PU Virovitičko-podravskom.

Petak 27. rujan

 • noćnja vožnja na Putu Šarana: ~19 sati
 • kampiranje – za sve željne zabave u petak i subotu bit će osigurano mjesto za kampiranje (u hladu), 2 mjesta za roštiljanje, wc, šank sa hladnim napitcima raznih vrsta, razglas, dobra ekipa i druženje. Prehrana će biti po sistemu “što donesete-to jedete” (za vrijeme natjecanja je sve osigurano), ali ako Vas glad uhvati nespremne moguće je naručiti i dostavu iz grada (pizze i ostalo).

Subota 28. rujan

 • 8. XC Put Šarana – biciklistička utrka u sklopu Slavonske brdsko biciklističke lige Giant
  • 1. start: 12 sati
  • 2. start: 14 sati
 • Airsoft – u suradnji sa Airsoft Udruga LAV Virovitica i ASK Scorpions organizirati će se natjecanje u gađanju meta airsoft puškama, prezentacija airsofta i airsoft opreme, demonstracija airsoft susreta te ATSC turnir.

Airsoft tactical shoting contest je taktičko pucanje, u kojem jedan čovjek ulazi u prostoriju i gađa mete, te kad ih sve pogodi ulazi u sljedeću prostoriju. Pobjednik je tko pogodi sve mete u što kraćem vremenskom roku.

Nedjelja 29. rujan

Biciklom po parku

Animiranje djece i građane na vožnju biciklom kroz dječju utrku, usporku i vožnju spretnosti. Natjecanja i prijave održavaju se u Virovitici na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića.  Sudjelovanje je za sve natjecatelje besplatno, a za najbolje smo pripremili prigodne nagrade.

U subotu, 21. rujna 2019. dio atmosfere  Put Šarana Outdoor Weekenda moći ćete doživjeti u Virovitici, jer je biciklistički klub BOR odlučio je prenijeti i u samo središte grada kod sata. Nakon što se smire ljetne vrućine, središte grada okupirat će mali i veliki biciklisti. Oni na dva kotača, četiri kotača i oni koji se još uvijek samo odguruju.

DJEČJA UTRKA

Na kratkoj, označenoj stazi, djeca od predškolske dobi pa do osmog razreda, raspoređena prema godinama starosti, moći će se iskušati u biciklističkoj utrci. Dobrodošli su svi čak i oni na guralicama te biciklima sa pomoćnim kotačima. Prijave započinju u 16:00 sati, a utrka je na rasporedu u 16:30 sati.

Kategorije:
 • djeca sa guralicama
 • djeca sa pomoćnim kotačima
 • predškolska djeca bez pomoćnih kotača
 • školska djeca – 1. i 2. razred osnovne
 • školska djeca –  3. i 4. razred osnovne
 • školska djeca –  5. i 6. razred osnovne
 • školska djeca –  7. i 8. razred osnovne
 • školska djeca – srednja škola

USPORKA

Nakon dječje utrke, u 17h na rasporedu je ‘usporka’ gdje se mogu okušati svi pa i slučajni prolaznici. U usporci tražimo najsporijeg vozača grada. Naime, pobjednik je onaj tko će najsporije odvoziti 5 metara, bez da miruje duže od 3 sekunde. Zvuči jednostavno, ali nije lako biti niti najsporiji. Natjecati se može na vlastitom biciklu ili će vam BK BOR posuditi bicikl.

8. XC PUT ŠARANA

U subotu 28. rujna 2019. godine održati će se rekreativna MTB utrka u disciplini Cross-country 8. XC Put Šarana. Utrka je prijavljena u kalendar HBS-a čime imaju pravo nastupa svi licencirani i nelicencirani natjecatelji.

Okupljanje natjecatelja i start je na 1. ribnjaku na lokaciji Virovitičkih ribnjaka (opis prilaza pročitajte ovdje), gdje se obavlja prijava natjecatelja i podjela startnih brojeva.

Svaki natjecatelj nastupa na vlastitu odgovornost. Preuzimanje startnih brojeva moguće je u subotu, 28.09.2018. od 09:30 do 11:30 sati. Startne liste zaključuju se u 11:30 sati. Prvi start utrke je u 12 sati, drugi start u 14 sati. Raspisu, pravilima i prijavi pristupite klikom na prijavi se!

PRIJAVI SE OVDJE!

3. TRAIL PUT ŠARANA

U nedjelju 29. rujna 2019. godine održati će se trkačka utrka u disciplini TRAIL u organizaciji BK BOR i Atletskog kluba Virovitica.

Okupljanje natjecatelja i start je na 1. ribnjaku na lokaciji Virovitičkih ribnjaka (opis prilaza pročitajte ovdje), gdje se obavlja prijava natjecatelja i podjela startnih brojeva.

Svaki natjecatelj nastupa na vlastitu odgovornost. Preuzimanje startnih brojeva moguće je u nedjelju, 29.09.2019. od 09:00 do 10:30 sati. Startne liste zaključuju se u 10:30 sati. Start utrke je u 11:00 sati za sve kategorije, s minutom razmaka između svake kategorije. Raspisu, pravilima i prijavi pristupite klikom na prijavi se!

PRIJAVI SE OVDJE!