• PŠOW 2

 • Raspored

 • Događanja u Virovitici

  Petak 17.08.
 • 7. XC Put Šarana

  Subota 18.08.
 • 2. Trail Put Šarana

  Nedjelja 19.08.

VIKEND je magično mjesto i vrijeme gdje svi odgođeni poslovi i želje nakupljene tokom tjedna završe. VIKEND je vrijeme koje si obećate za provod u prirodi, vožnji, trčanju, šetnji i opuštanju. Ali ista ta ideja o VIKENDU se brzo pretvori u izležavanje pred TV-om, peglanju, pisanju seminara ili U RADNI VIKEND :O 🙁 .

Srećom, vi ste odlučili baš taj vikend biti aktivni i tražite biciklističku ili trkačku utrku na stazi koja oduzima dah, u predivnoj šumi koja okružuje devet jezera, ali vam je jednako važna dobra atmosfera i opuštena ekipa? Baš takav vikend isplanirao je Biciklistički klub BOR od 18. do 19. kolovoza na svojem 2. Put Šarana Outdoor Weekendu koji pruža sve to, pa i više.

Na stazi Put Šarana koja je smještena u samoj blizini Virovitice u dva dana izmijenit će se biciklistička i trkačka utrka, koje nakon utrke prerastu u opušteno druženje pored jezera, uz dobru glazbu i klopu.

Za ljubitelje biciklizma u subotu je osigurana je XCO utrka, čija kilometraža ovisi o kategoriji koju odaberete. Jedan krug dug je 11 300 metara sa 300 mnv. Garantiramo prijateljski raspoloženu konkurenciju, visok puls i guštanje prilikom genijalnih spusteva.

Nedjelja je rezervirana za trkače za koje se staza preusmjerava u 3 kategorije koje su prihvatljive za sve uzraste i fizičku spremnost, jer možete birati između 3, 5 i 11 kilometara.

Oni koji se ne žele maknuti iz prirode tijekom ta dva dana, uz jezero mogu raširiti šator, a za one koji ipak žele dotaknuti beton, osigurat ćemo popust na hotel.

Ako sumnjate u naše namjere, pogledajte prošlogodišnje doživljaje ili upitajte nekoga tko je bio jednom i nakon toga se vraća svaki puta. 😊

put šarana outdoor weekend 2

Raspored događanja

Datum Vrijeme Događanje Lokacija
17.08.2018. 16:30 Prijave natjecatelja za dječju utrku i usporku Virovitica, ispred FINE
17:00 Start dječje utrke po kategorijama Virovitica, ispred FINE
17:30-19:00 Start usporke, proglašenje pobjednika i dodjela nagrada Virovitica, ispred FINE
18:00-20:00 Upoznavanje staze i probna vožnja, druženje Virovitički ribnjaci, Put Šarana
20:00 Noćna disco vožnja Virovitički ribnjaci, Put Šarana
21:30 – ~ Druženje, roštilj, party Virovitički ribnjaci
18.08.2018. 11:00 Start rekreativne MTB biciklijade Virovitica, ispred fontane
11:00-12:30 Prijave, preuzimanje sratnih brojeva za XC Put Šarana Virovitički ribnjaci, Put Šarana
11:00-18:00 Prezentacije izlagača Virovitički ribnjaci, Put Šarana
13:00 Start XC Put Šarana svih kategorija Virovitički ribnjaci, Put Šarana
15:00-17:00 Podjela hrane natecateljima Virovitički ribnjaci, Put Šarana
16:00 Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada Virovitički ribnjaci, Put Šarana
16:30 – ~ After race party powered by Stereotip i Podroom Virovitički ribnjaci, Put Šarana
19.08.2018. 08:00-09:30 Prijave, preuzimanje sratnih brojeva za dječju utrku Virovitički ribnjaci, Put Šarana
08:30-11:00 Prijave, preuzimanje sratnih brojeva za Trail Put Šarana Virovitički ribnjaci, Put Šarana
10:00 Start dječje utrke svih kategorija Virovitički ribnjaci, Put Šarana
11:30 Start Trail Put Šarana svih kategorija Virovitički ribnjaci, Put Šarana
12:30-13:30 Podjela hrane natecateljima Virovitički ribnjaci, Put Šarana
13:30 Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada Virovitički ribnjaci, Put Šarana
13:30-17:00  After race party i ispraćaj sudionika utrke Virovitički ribnjaci, Put Šarana

Natjecanja i prijave održavaju se u Virovitici kod sata (Trg kralja Tomislava).  Sudjelovanje je za sve natjecatelje besplatno, a za najbolje smo pripremili prigodne nagrade.

U petak, 17. kolovoza 2018. dio atmosfere  Put Šarana Outdoor Weekenda moći ćete doživjeti u Virovitici, jer je biciklistički klub BOR odlučio je prenijeti i u samo središte grada kod sata. Nakon što se smire ljetne vrućine, središte grada okupirat će mali i veliki biciklisti. Oni na dva kotača, četiri kotača i oni koji se još uvijek samo odguruju.

DJEČJA UTRKA

Na kratkoj, označenoj stazi, djeca od predškolske dobi pa do osmog razreda, raspoređena prema godinama starosti, moći će se iskušati u biciklističkoj utrci. Dobrodošli su svi čak i oni na guralicama te biciklima sa pomoćnim kotačima. Prijave započinju u 16:30h, a utrka je na rasporedu u 17h.

Kategorije:
 • djeca sa guralicama
 • djeca sa pomoćnim kotačima
 • predškolska djeca bez pomoćnih kotača
 • školska djeca – 1. i 2. razred osnovne
 • školska djeca –  3. i 4. razred osnovne
 • školska djeca –  5. i 6. razred osnovne
 • školska djeca –  7. i 8. razred osnovne

USPORKA

Nakon dječje utrke, u 18h na rasporedu je ‘usporka’ gdje se mogu okušati svi pa i slučajni prolaznici. U usporci tražimo najsporijeg vozača grada. Naime, pobjednik je onaj tko će najsporije odvoziti 5 metara, bez da miruje duže od 3 sekunde. Zvuči jednostavno, ali nije lako biti niti najsporiji. Natjecati se može na vlastitom biciklu ili će vam BK BOR posuditi bicikl.


Nakon što završi program u gradu, selimo se na biciklističku stazu Put Šarana na Virovitičke ribnjake, gdje ćemo po prvi puta organizirati noću vožnju za one najhrabrije. Obavezna oprema su, osim bicikla i kacige, kvalitetno osvjetljenje. Planirani polazak na noćnu vožnju je oko 20 sati.

7. XC PUT ŠARANA

U subotu 18. kolovoza 2018. godine održati će se rekreativna MTB utrka u disciplini Cross-country 7. XC Put Šarana. Utrka je prijavljena u kalendar HBS-a čime imaju pravo nastupa svi licencirani i nelicencirani natjecatelji.

Okupljanje natjecatelja i start je na 1. ribnjaku na lokaciji Virovitičkih ribnjaka (opis prilaza pročitajte ovdje), gdje se obavlja prijava natjecatelja i podjela startnih brojeva.

Svaki natjecatelj nastupa na vlastitu odgovornost. Preuzimanje startnih brojeva moguće je u nedjelju, 18.08.2018. od 11h do pola sata prije starta utrke. Startne liste zaključuju se pola sata prije starta utrke. Start utrke je u 13h za sve kategorije, s minutom razmaka između svake kategorije. Raspisu, pravilima i prijavi pristupite klikom na prijavi se!

PRIJAVI SE OVDJE!

2. TRAIL PUT ŠARANA

U nedjelju 19. kolovoza 2018. godine održati će se trkačka utrka u disciplini TRAIL u organizaciji BK BOR i Atletskog kluba Virovitica.

Okupljanje natjecatelja i start je na 1. ribnjaku na lokaciji Virovitičkih ribnjaka (opis prilaza u nastavku), gdje se obavlja prijava natjecatelja i podjela startnih brojeva.

Svaki natjecatelj nastupa na vlastitu odgovornost. Preuzimanje startnih brojeva moguće je u nedjelju, 19.08.2017. od 8:30h do pola sata prije starta pojedine utrke. Startne liste zaključuju se pola sata prije starta utrke. Start utrke je u 11:30h za sve kategorije, s minutom razmaka između svake kategorije. Dječja utrka prije odraslih na rasproedu je u 10 sati! Raspisu, pravilima i prijavi pristupite klikom na prijavi se!

PRIJAVI SE OVDJE!