put šarana outdoor weekend 2

Put Šarana Outdoor Weekend 2017.

Prošle godine po prvi puta je staza Put Šarana bila domaćin dvije utrke u sklopu eventa Put Šarana Outdoor Weekend. Do tada, fokus je bio na XC biciklističkim utrkama koje su organizirane od 2001. godine.

XC staza Put Šarana prvenstveno je zamišljena kao biciklistička staza, no kako joj je počela rasti popularnost kod trkača i pješaka, rodila se ideja o organizaciji trail utrke. 19. i 20. kolovoza 2017. po prvi puta je organiziran Put Šarana Outdoor Weekend, a njegovu dobru atmosferu nisu upropastile niti ljetne kiše.

Put Šarana Outdoor Weekend organizira se na izletištu uz virovitička jezera, gdje se nakon natjecanja organiziralo druženje natjecatelja i volontera.

Trail utrka Put Šarana obilježila je subotu. Ukupno je startalo 53 natjecatelja u tri kategorije – Experinece trail (11.3 km, 330m/nv uspona), Challenge trail (5.25 km, 111m/nv uspona) i Junior trail (3 km, 85m/nv).

Svaki natjecatelj je odabrao dužinu koja mu odgovara, ali su se svi vratili sa jednakim zaključkom – vidimo se opet!

Staza po kojoj natjecatelji trče je jednotračna, prolazi gustom šumom te je u potpunosti označena zbog čega nema opasnosti od gubljenja, osim ako od usredotočenosti u stazu ne pratite oznake na drveću. Putem se izmjenjuju izazovni, ali savladivi usponi te spustovi na kojima se srce ponovno ustabili.

Rezultate iz 2017. godine možete provjeriti na web stranicama organizatora Biciklističkog kluba BOR.

Izbornik