BICIKLOM PO PARKU – otvoren Put Šarana Outdoor Weekend 3

Ne možemo skriti oduševljenje velikim odazivom djece i roditelja koji su svojim sudjelovanjem na događaju Biciklom po parku, otvorili Put Šarana Outdoor Weekend 3. U subotu 21. rujna u poslijepodnevnim satima, centar Virovitice bio je prepun malih i velikih biciklista te njihovih najvjernijih navijača – roditelja.

U sklopu događanja Biciklom po parku, djeca su u Virovitici po prvi puta dobila svoju biciklističku utrku, na kojoj su sudjelovali čak i oni koji svoje bicikle pogone guranjem. Natjecanje je podijeljeno u sedam kategorija prema starosti, odnosno razredima, dok su vrtićka djeca dodatno podijeljena prema tipu bicikla koji voze – guralica, bicikl sa pomoćnim kotačima i bicikl bez pomoćnih kotača.

 Ostvarili smo puno veći odaziv od prošle godine, što nam govori da se sav rad Biciklističkog kluba BOR, oko promocije biciklizma, isplati. Pogotovo, kada smo čuli da je jedno dijete to poslijepodne rađe zamijenilo računalo biciklom. Jedna od natjecateljica je zbog ove utrke, došla čak iz Orahovice.

Ukupno je sudjelovalo 33 djece, a najviše natjecatelja je bilo u kategoriji predškolske/vrtićke djece bez pomoćnih kotača i kategoriji 1. i 2. razred osnovne škole.

Za vrijeme događanja, Policijska postaja Virovitica je organizirala registraciju bicikala te su imali pune ruke posla, tako da i u buduće planiramo zajedničku suranju. 

Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške koju nam je pružila Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije koja je osigurala da svaki sudionik dobije plavi ruksak kao nagradu za sudjelovanje, zatim Turističke zajednice grada Virovitice, Policijske postaje Virovitica, Jan Spider grupacije koja je osigurala nagrade za sve pobjednike u obliku Gardenolo Organic čajeva, i naravno članova Biciklističkog kluba BOR kao glavnih organizatora događaja Biciklom po parku.


Rezultati natjecanja prema kategorijama

DJECA SA GURALICAMA

 1. Roko Galić
 2. Mateo Čordašev
 3. Ana Lesić

DJECA SA POMOĆNIM KOTAČIMA

 1. Matej Taboršak
 2. Maris Runjak
 3. Patrik Gatačić

VRTIĆKA/PREDŠKOLSKA DJECA BEZ POMOĆNIH KOTAČA

 1. Jakov Benčina
 2. Jan Šuvak
 3. Roko Kovačević

I i II. RAZRED

 1. Neo Balta
 2. Ivor Marenić
 3. Matej Matošina

III. i IV. RAZRED

 1. Marko Benčina
 2. David Kovačević
 3. Ivano Turaj

III. i IV. RAZRED – CURE

 1. NINA KEPKA
 2. ANJA TOMŠIĆ

V. I VI. RAZRED

 1. Luka Blažević
 2. Otto Herden
 3. Arijan Kečkiš

V i VI. RAZRED – CURE

 1. Ivna Maričić

VII. i VIII. RAZRED

 1. Andrija Smoljar
 2. Petar Turnej
 3. Bartol Brlas